Wednesday, January 12, 2011

BLOGGER GEGARKAN 'U'

assalamualaikum sume ...
anna kembali bersiaran lagi ...ceh! macam dj radio lak .
tak de kelas hari ni .. jadi duduk dalam bilik ni ngadap laptop je .
kebetulan dah singgah kat blog abg Ben ni ..
so nak join la segmen : BLOGGER GEGARKAN 'U'
memandang kan kebanyakan blogger rata-ratanya pelajar ipta/ipts ..
so abg ben nk adakan sesi suai kenal ngn blogger2 dari kalangan students ni ...
before that ...
letak banner blog abg Ben ni dulu ...
and link nyer sekali ...


settle bab tu !
skang sesi aku di interview plak ngn abg Ben ni :))) banyak la interview. aicececeh !
Encik Ben nk butiran yang lengkap tapi tak nak terlalu details sangat takut nnti de 'follower' len plak kang . hahaha ...
so lets start !

Belajar mana ? Jurusan ? Tahun ?

anna belajar kat Universiti Tun Abdul Razak..
confirm2 la IPTS...
campus induk nyer yang terletak di Kelana Jaya .
ambil jurusan Foundation in Management..
alhamdulillah dah masuk tahun kedua semester 3.


Asal mana ? Umur ?

anna berasal dari Ipoh,Perak Darul Ridzuan..
tapi skang menetap kat Melaka maju 2010 . :)))
ayah askar jadi asik pindah2 je ....
mmg tak penah nk dok lama-lama kat satu tempat .. :))
umur ku ? ah muda lagi kowt ..
br 18 tahun bape bulan entah . malas nak kira ...
26 sept ni baru cukup 19 tahun . ha details betol :p

Kenapa amik jurusan itu ?

ha ni yg susah ckit nk jawab ni ..haish! gagap-gagap nk susun ayat .
ayah yang suruh ambik jurusan ni ..
memang sejak azali lagi ..parents yang menentukan segala-galanya ...
sebab pe yg baik bagi diorang,baik la untuk anna ...
tak kan nk bantah pulak .
entah pape jawapan ni kan .. ?
hahaha ...actually aku ambik jurusan ni sebab management ni luas .
tak tertumpu pada pembelajaran bisnes and pengurusan semata-mata..
pasal kanak-kanak.perkembangan manusia ,economics and society ..
pasal otak dan intelligence manusia pun termasuk dalam jurusan yang anna ambik ni .
sume nyer anna belajar dalam jurusan ni ...
lagipun ni sijil pra-ijazah ..(foundation)
abis je foundation ni.. boleh terus buat degree ..
jadi dah jimat masa disitu ...


Cita cita ..

ok .. anna nk jadi cikgu ..
anna minat jadi cikgu sebab kerjaya ni mmg mencabar pada masa ni ...
yela .. skang budak-budak sekolah bukan cam zaman dulu2 lagi ..
paham-paham je la kan?
silap ckit .. dh kete cikgu kene calar . tayar dipancitkan ..
kene serang ngn parents kat sekolah . huu .. mencabar tu ..
lagipun .. bila cuti sekolah je ,kebanyakan guru pun cuti jugak kan .
(eh betol ke? ) tak semestinya jugak kan .... haha ..
kalau de rezki and masa tu rajin lagi nk hadap buku ..
anna nk buat master boleh up ckit jadi pensyarah . :))
doa2kan la cita-cita ni tercapai ...
amin !

babai :)))

12 comments:

JUNKO-EL-HIDA said...

Uiks?..org ipoh?..salam perkenalan..saya pown org ipoh gak..ngeeeeee..selalu2 la melawat ngan komen k?..tq

Lulu caldina said...

Study bebaik..ngee..
Good luck..

♥yaya budak suka embun♥ said...

salam kenal ye :)
nak limau bali selori
hehehe :D

niesz said...

gud luck awak..slam kenal..:)

yayalya said...

salam..singgah dr blog abg ben...
salam perkenalan...rindu dgn suasana belajar di U
jemput datang ke rumah ya :)

sayangku said...

sggh sini tgok budak u. hehe :)

puteri cahaya. said...

G.Luck dear!!.. minat mendidik jugak ye... hmmm, All the Best!.. pu3 singgah sini kasi gegar kat Blogger cun dan encem cayunk.. :)

puteri cahaya. said...

meriahkan folllowers awak juga!!!.. meh singgah blog kak pu3 ya...

http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/blogger-gegarkan-u.html

Syukri Hasshan said...

salam..terjah anda!!!slmt bkenalan!

Alisya said...

all the best to you!

cik siska ^_^ said...

Singgah sini jom singgah belog sy…hihi

mohd zhafri said...

semoga tercapai cita2 yg d hajati....