Wednesday, December 15, 2010

kulit korang type yg cmne ??

assalamualaikum sume ...!
gud morning ( gosok-gosok mata smbl kuis-kuis taik mata )...:p
nk tgh ari dh pun ....bgn ! bgn ! kang rezki tak masuk ! ececeh !
cakap owang ..aku pun sama..:)))
eh2 nk pg ne tu ??tggu jap ...
jangan bsh muka dulu la weyh !....
korang tahu tak masa korang bangun pagi ..perkara pertama senyum dulu ...
MULAKAN HARI MU DENGAN SENYUMAN ...:))))
jgn snyum mcm kerang busuk plak ok !
meluat je tgk ..hahahaha.....
haaa br la dpt regangkan ckit otot-otot kt pipi montot ngn muka korang tu ...
petua awet muda la konon !
BEFORE korang pg bsh muka or mandi ke pe ke ...
korang test ambik sehelai tisu paper THEN ..
sapu kt dahi korang,hidung,dagu ngn pipi korang tu ...
haaa cuba tgk kt permukaan tisu paper tu...
de pe ??
.................................................................................................
  • firstly kalo korang tgk kt permukaan tisu tuh de banyak kesan minyak after korang sapu kt wajah korang ....tu bermakna korang memiliki kulit yang berminyak ...
  • second .. kalo korang nmpk kt tisu tuh de sisa kotoran mcm itam2 kt tisu tuh ..haaa mknenye korang memiliki kulit jenis KERING ...
  • thirdly...kes ni ssh ckit nk phm ...kalo korang tgk kt permukaan tisu tu de kesan minyak time korang lap kt dahi,hidung ngn dagu BUT bile korang lap kt pipi,permukaan tisu tu bersih ..mknenye korang memiliki jenis kulit kombinasi ..hanya dahi,hidung ngn dagu korang je yg part berminyak ...
  • in case kalo korang lap tapi xde pape kt permukaan tisu tuh. kesan minyak tak de ..kesan kotoran pun tak de ..ape pun tak de.. hurrmmm bwk2 la bertaubat maybe ! dh tak lama la tuh ! mustahil la bgn pagi-pagi kulit muka korang licin..bersih.. tak de kesan minyak or kotoran ! kn? kn?
so esok pagi korang cuba la ok ! :))
penting tau untuk kita tahu kulit kita type yg cmne ...
br la kita blh identify produk pe yg suitable untuk jenis kulit yang mcam kulit kita nih ! ..
bila dh tahu jenis kulit ...and kita guna produk yg sesuai ...
so encik jerawat ..puan bintik-bintik hitam ..! miss jeragat pun susah nak singgah kat wajah kita ...! melainkan musim 'moon' mengambang ..
mmg tak blh bwt pe la kan ...
so tak perlu la nk menggelabah bila de alien,monster dok singgah kt wajah korang ..
sbb korang sendiri de kuasa untuk lawan sume tuh !
sumenye bergantung kepada diri masing-masing ...
jangan nnti menyesal sbb tak jaga kulit dari awal potpetpotpetpotpet bla bla bla ....~~
ha kn aku dah start bebel nih !
k.la...babai ! :)))

p/s: aku pun nk share ngn korang type kulit aku ! actually aku dh identified sndiri type kulit aku ..and aku memiliki kulit jenis kombinasi ...kulit aku berminyak kt part hidung ngn dahi tapi dagu TAK la pulak berminyak ..ohh tidak !!

10 comments:

aqish basir said...

perghhhh
da jadi pakar kecntikan ko ek..hahha
weyhhhhh
aku bce ABOUT ME kau ttuuuu lawak doe...
;aku ta suruh pon kau sggh"haha,,,

misz chocOLate said...

bgus mmbe aq cuty nie da jdi pkar kcntikn...hu3x

y a n a :) said...

esok pgy nak test la ..
nak tawu jugak .. kulit aq jnis cmne ..
~~ bagossss share bnde nih !!~~

cHula sAktI said...

ehh, btoll ka nie :) try3, hehe. .

m i n a h l o l l i p o p ! said...

bgus utk kehidupan seharian :))

aNNa maRdHiaH said...

aqish basir ....

bwt part time ckit jd pakar kecantikan ..hehehe...
lawak erk? hahaha... biarkan ! mmg sje tulis cmtu !

aNNa maRdHiaH said...

ann ...

tu la ...pe la slh nye kn jd pakar kecantikan cuti2 nih !

aNNa maRdHiaH said...

wah bgs2 ! selamat mencuba untuk korang k ... hehehe....

hassmira said...

hye dear . .
:) i like habEs u bnyer bl0g . .
sy0k gler bce . .
smpai tlupe nk g s0lat . .
HAHAHA
_follow me back_
:D

aNNa maRdHiaH said...

hassmira ....

hello my dear !
owh really ? hehe . thanks you so much ! :))
tak sangka de owang yg hargai blog yg tak seberapa nih .anyway,thx again !
:))